Fit-for-Life-LogoFit for Life geeft in 6 sessies zeer goede handvatten om te leren omgaan met stress en op die manier het ontstaan van burn-out te voorkomen.

De cursus geeft heldere informatie over het ontstaan van stress, waarbij de samenhang tussen lichaam en geest steeds weer naar voren komt. De cursus maakt gebruik van de inzichten en methoden van mindfulness.

Naast de informatie die wordt verstrekt, krijg je elke week praktische tips en oefeningen om oplopende spanning te herkennen en tegen te gaan. Daarbij leer je oog te hebben voor je conditie als het gaat om lichaam, gedrag, gedachten en emoties.
Deze vier werken op elkaar in en kunnen zo een stresscyclus op gang brengen.
Je leert deze cyclus te doorbreken door praktische oefeningen en meditaties.

Het resultaat is per week meetbaar middels oefeningen en een scorelijst die wordt aangereikt.

Zo wordt gewerkt aan de algehele veerkracht. Hoe groter die is, hoe beter je in staat zal zijn om met stress om te gaan. Fit for Life brengt verschillende levensgebieden in kaart die van belang zijn voor het werken aan veerkracht.

De telefonische vorm is laagdrempelig, en uit oogpunt van tijdsbesteding zeer efficiënt.

Deze cursus wordt gegeven door Alex Boshuizen, mijn partner in V.O.F. BoshuizenCoaching
‘Fit for Life. tel’ is in Engeland ontwikkeld. Wij hebben het programma in het Nederlands vertaald.

Voor meer achtergrondinformatie: http://www.fitforlife.uk.net

De cursus Fit For Life heeft me ondersteund in mijn kijken naar mijn functioneren. Een 6-tal aandachtsvelden werd aangereikt die allemaal betekenis hebben voor welbevinden in het leven van alledag. Een resiliance matrix oftewel een matrix die inzicht geeft in je veerkracht op de volgende deelterreinen: een positieve leefstijl, je sociale netwerk, zelfbeheer, positief denken, innerlijke balans en effectief handelen.
Tijd, rust en gerichte reflectie vormen daarin belangrijke kenmerken van de cursus om het tot een succes te maken. Op de meeste terreinen kon ik zeggen dat ik een goede basis heb. De cursus had een bevestigende uitwerking. Ook gaf de cursus regelmatig aanzetten tot verandering, bruikbare inzichten: welkome aanzetten tot verandering. Heel plezierig.
Het is een cursus die ik ga inplannen in mijn bezigheden. Als een soort jaarlijkse APK.

Dank, Alex, voor je begeleiding, je expertise en je rust. Weldadig.

Robert Roth

Predikant

Met klachten die uiteindelijk zouden kunnen leiden tot een burn-out, kwam ik via CNV-Onderwijs bij Alex terecht. Na het kennismakingsgesprek gaf hij mij het advies de cursus Fit for Life te volgen. In zes weken tijd kijk je naar het belang van weerbaarheid, stressreacties en hoe je een stresscyclus kunt doorbreken. Mij heeft het geleerd hoe ik op diverse gebieden mijn weerbaarheid kan vergroten. Door middel van het stellen van de juiste vragen kwam er o.a. ordening in mijn gedachten, kreeg ik zicht op wat mij energie oplevert en wat de signalen van stress bij mij zijn.
In plaats van het gevoel te hebben dat een situatie mij beheerst heb ik nu het gevoel dat ik de situatie beheers. En dat in zes weken tijd!
Dat de gesprekken per telefoon verliepen vormde geen enkele belemmering. Ik heb de gesprekken als zeer effectief, praktisch, persoonlijk en prettig ervaren. De regelmatige reflecties van Alex hielden mij scherp. Het lesmateriaal is praktisch. Het is weinig leeswerk maar materiaal waar je daadwerkelijk meteen mee aan de slag kunt. Het vormt ook een naslagwerk voor in de toekomst.
Ik ben heel blij deze cursus te hebben gevolgd en kan deze zeker aanbevelen. Ik kan in ieder geval weer op een ontspannen manier mijn werk doen. Het gestelde doel is bereikt.

Ineke Hofland

IB-er, Basischool Katwijk

Ik volgde het Fit for Life programma bij Alex in een hectische periode, met gezinsuitbreiding en een verhuizing als het topje van de ijsberg. De cursus bood mij meteen al praktische handvatten om de stress de baas te blijven en momenten van ontspanning in te ruimen.
De methode van Fit for Life biedt op een toegankelijke, down to earth manier inzicht in ons fysieke en mentale functioneren. Dat inzicht wordt meteen verbonden met concrete instrumenten, die bijdragen aan een gezonde balans in je leven. Het rendement van de cursus is hoog: de tijdsinvestering is relatief klein en de directe winst is groot.
Als ervaren coach en supervisor biedt Alex duidelijk meerwaarde bij deze cursus. Zijn ervaring, rust en humor zorgen ervoor dat het leuk is om Fit for Life te volgen.

Daniël Timmerman

Predikant

Je zult er versteld van staan hoeveel energie je krijgt als je werkt vanuit je kracht.
Neem contact met me op om te kijken wat ik voor jou en je school kan betekenen.

NEEM CONTACT OP