Persoonlijk

Tijdens mijn werk als leerkracht op een basisschool kwam er een videocoach langs om mij te filmen. Eerlijk gezegd zat ik er niet op te wachten. Film registreert alles en ik vond het heel spannend.

Ik was blij verrast toen we het nagesprek hadden en mijn videocoach zich richtte op alle mooie, krachtige momenten; mijn sterke punten.

Het is 10 jaar geleden, maar ik weet nog precies wat mijn sterke punten waren (en zijn).

Het beeld dat me het meest bijgebleven is, is dat ik oogcontact had met een jongetje en dat dat moment een grote impact had op het verdere verloop van de les.. Ik was ontroerd en had niet gedacht dat dat zo belangrijk was. Maar ik zag het gebeuren op de film. Een moment was het, waar ik zelf overheen zou leven als ik niet bij dat filmbeeld was stilgezet.

Nu ik zelf beeldcoach ben zie ik die ontdekking ook bij de mensen die ik begeleid.

De ontdekking dat je al heel veel onbewust doet dat goed werkt, is heel bemoedigend.

Op die manier werk je aan je professionalisering; van onbewust – naar bewust bekwaam.

Als trainer en coach maak ik gebruik van de kennis en ervaringen die ik opgedaan heb.

In 1981 kreeg ik mijn diploma aan de Sociale Academie. In 2001 heb ik de deeltijd PABO afgerond.

Verder hebben cursussen Oplossingsgericht Werken met leerlingen en leerkrachten me veel inzicht gegeven. En natuurlijk de SVIB-opleiding (School Video Interactie Begeleiding), tegenwoordig Beeldcoaching genoemd.

Verder heb ik, voordat ik in het Basisonderwijs werkte, gewerkt op een Vormingscentrum voor Werkende Jongeren en op een KMBO (het huidige ROC).

Als coach en trainer werk ik nu met de brede schoolgemeenschap: leerlingen, personeel en ouders en doe dit met veel enthousiasme.

Ik ben getrouwd met Alex Boshuizen en samen runnen we (onder anderen) V.O.F. ‘BoshuizenCoaching’.